Naar het overzicht van onze expertises

Arbeidsrechtelijk advies in Polen en in Nederland

De Polish Business Desk is een service van Pallas Advocaten. Deze service is voor ondernemers en bedrijven op zowel de Nederlandse, als de Poolse markt. Door onze specialistische arbeidsrechtkennis, onze jarenlange ervaring en ons internationale netwerk, zijn wij de aangewezen partner bij Nederlands-Poolse arbeidsaangelegenheden. Zo kunt u bijvoorbeeld met onze hulp sneller en efficiënter werknemers inhuren, of zelfs een bedrijf opstarten in Nederland of in Polen.

Bent u een Poolse ondernemer die de Nederlandse markt wil betreden?

Wij zijn uw zakelijke arbeidsrechtpartner in Nederland. Dankzij ons advies kunt u snel aan de slag met personeel in Nederland. Pallas Advocaten adviseert u over alle soorten werk, of u nu werkt met werknemers, gedetacheerde werknemers, zzp’ers of bestuurders. Niet alleen de juiste overeenkomsten kunnen wij voor u opstellen, maar samen met ons netwerk assisteren wij bij alle noodzakelijke processen. Dit betreft onder andere het opzetten van de salarisadministratie, inschrijvingen bij de Nederlandse autoriteiten en mogelijke vergunningsaanvragen.

Bij Pallas Advocaten hebben wij ervaring met het detacheren van uw personeel vanuit Polen, het verplaatsen van uw bedrijfsactiviteiten, het aannemen (en ontslaan) van bestuurders en het afdichten van werknemersrisico’s. Wij denken graag met u mee over oplossingen. Oplossingen die op maat zijn gemaakt en die passen bij uw bedrijf.

Dankzij onze nauwe samenwerking met vele gespecialiseerde partners in Nederland en in Polen, slaan wij een brug tussen beide landen. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij ook risico’s buiten het arbeidsrecht signaleren en – indien nodig – brengen wij u in contact met de juiste gespecialiseerde partij.

Bent u een Nederlandse ondernemer die in Polen zaken wil doen?

Wij kunnen u adviseren over het outsourcen van het werk naar Polen en de arbeidsrechtelijke consequenties en risico’s hiervan. Bovendien denken wij met u mee en adviseren u graag over de juridische constructie die het beste bij uw bedrijf en uw werknemers past.

Samen met onze gespecialiseerde collega’s in Polen, kunnen wij ervoor zorgen dat uw Nederlandse contracten aansluiten op de Poolse markt en de Poolse regelgeving. Logischerwijs kunnen wij u ook van lokale Poolse contracten voorzien, waar nodig.

Agnieszka Mucko

Agnieszka Mucko (advocaat, arbeidsrechtspecialist) is geboren en gedeeltelijk getogen in Polen. Zij heeft in Nederland rechten gestudeerd en is werkzaam in de internationale arbeidsrechtpraktijk. Agnieszka beheerst zowel de Poolse taal, de Nederlandse, als de Engelse taal vloeiend in woord en geschrift. Binnen Pallas Advocaten is Agnieszka verantwoordelijk voor Polish Business Desk.

Agnieszka is vertrouwd met beide culturen. Daarom is zij de aangewezen persoon om de zakelijke verschillen tussen de Poolse en de Nederlandse cultuur te helpen overbruggen. Zij stelt graag haar persoonlijke netwerken in Polen en in Nederland voor u open.

 

Waarmee kunnen wij u van dienst zijn?

  • Internationaal personeel
  • Grensoverschrijdend werken
  • Grensoverschrijdende detachering
  • Salary split

Onze specialisten voor polish business desk

Bekijk het hele team