Naar het overzicht van onze expertises

Werken als expat in het buitenland

Gaat u tijdelijk of voor langere tijd in het buitenland werken? Als expat krijgt u een andere arbeidsverhouding met uw werkgever. Arbeidsvoorwaarden kunnen wijzigen. Soms is buitenlands recht van toepassing en wordt een andere entiteit contractpartij. Vaak is een nieuwe of aanvullende (arbeids)overeenkomst nodig. Bij uitzendingen spelen werkvergunningen, belastingafdrachten en bescherming van sociale zekerheid bovendien een grote rol. In het geval van dreigend ontslag is een expat in een buitenlandse omgeving extra kwetsbaar.

Ontzorgen

Wij zijn gespecialiseerd in grensoverschrijdende arbeid en kunnen u als expat bijstaan. Wij weten waarmee u te maken krijgt en adviseren u graag over uw rechtspositie en strategische keuzes.

Pallas Advocaten is een gesprekspartner en adviseur van expats. Wij stellen een persoonlijke benadering en vertrouwensrelatie centraal. Onze advocaten hebben oog voor alle aspecten van uw positie. Wij adviseren grensoverschrijdend en werken samen met arbeidsrechtspecialisten in het buitenland.  Pallas Advocaten denkt en handelt multidisciplinair en oplossingsgericht

Wat onderscheidt ons?

Wij zijn arbeidsrechtspecialisten met een internationale focus die kiezen voor een persoonlijke benadering van onze cliënten.

Wij maken zaken niet ingewikkelder dan ze zijn. Juridische vraagstukken zijn al moeilijk genoeg, dus u krijgt van ons geen legal opinions vol gevaren en onmogelijkheden. Wij maken voor u een duidelijke vertaalslag en vertellen graag wat er wel kan.

Waarmee kunnen wij u van dienst zijn?

  • Grensoverschrijdend werken
  • Grensoverschrijdende detachering
  • Toepasselijk recht
  • Arbeidsvoorwaarden en contracten
  • Ontslag en arbeidsconflicten
  • Mediation bij arbeidsconflicten

Relevante publicaties

Alle publicaties

Onze specialisten voor expats

Bekijk het hele team van Pallas Advocaten