Naar het overzicht van onze expertises

De arbeidsrechtelijke positie van de Bestuurder

Wie is uw adviseur als uw positie wordt geraakt?

Het kan elke bestuurder van een onderneming overkomen: uw functie staat op de tocht en ineens staat u er alleen voor. De aandeelhouders verlangen een andere koers, het moederbedrijf wil een nieuwe kapitein op het schip, er zijn twee directeuren na een overname en u bent degene die het veld moet ruimen, of de toezichthouder zegt het vertrouwen op. En hoewel u voor heel wat hete vuren heeft gestaan, is dit een ander verhaal.

Of u nu bestuurder bent van een multinational (one-tier/two-tier), algemeen directeur, managing director, executive, DGA, general manager of private-equity bestuurder, we kunnen u helpen bij het voorkomen en afhandelen van conflicten.

De speciale positie van bestuurders

Wij onderkennen uw speciale positie als bestuurder en houden rekening met alle belangen. Wij passen de te volgen strategie aan aan uw specifieke bestuurderspositie.
Kennis en wederzijds vertrouwen

Onze aanpak is gebaseerd op kennis en vertrouwen. Als goed ingevoerde gesprekspartner kunnen wij strategisch met u meedenken, u adviseren over de te nemen stappen of namens u als advocaat optreden. Waar nodig maken wij daarbij gebruik van andere specialisten zoals fiscalisten en pensioendeskundigen. Betreft het grensoverschrijdende vraagstukken, dan putten wij uit ons sterke internationale netwerk.

Wat kunnen wij voor bestuurders betekenen?

Checken van uw overeenkomst
Wij checken bij de start van uw (nieuwe) samenwerking uw arbeids- of managementovereenkomst en beoordelen ook gelijk de risico’s die optreden als de overeenkomst zou worden beëindigd. Ook als uw contractvoorwaarden eenzijdig dreigen te worden gewijzigd kunnen wij u van advies voorzien.

Beëindigingsvoorstel beoordelen
Als u een voorstel heeft gekregen, is dat het begin van een stevige onderhandeling. We willen zorgen dat u verder kunt zonder reputatieschade, op een manier die voor u recht doet aan de inzet en energie die u heeft gegeven aan het bedrijf.

Direct advies over uw aangetaste rechtspositie
Op het moment dat uw rechtspositie wordt geraakt, kunt u niet wachten. We zijn dag en nacht bereikbaar als dat nodig is: een telefoontje volstaat. U krijgt direct advies en weet wat uw volgende stap kan worden in dit proces. Samen met u zetten we de strategie uit.

Waarmee kunnen wij u van dienst zijn?

  • Arbeidsvoorwaarden
  • Contracten
  • Arbeidsconflicten en bestuursconflicten
  • Ontslag

Relevante publicaties

Alle publicaties

Onze specialisten voor bestuurders

Sanne van Ruitenbeek

Advocaat / Mediator - Amsterdam

Marcel de Vries

Advocaat / Mediator - Amsterdam

Bekijk het hele team van Pallas Advocaten