Naar het nieuwsoverzicht

Vandaag staat in het NRC een artikel van Pieter de Ruiter waarin de verantwoordelijkheid van een werkgever staat beschreven.

De kerstborrel met collega’s, het kan weer. Maar aan de bar kan ook ongewenst gedrag plaatsvinden. En dan blijft de baas verantwoordelijk voor de veiligheid van zijn werknemers.
Na de feestdagen hangen er bij Pallas Advocaten ieder jaar wel een paar werkgevers aan de lijn. Die gezellige kerstborrel, waar de drank volop aanwezig was, blijkt dan op maandag niet voor iedereen zo leuk te zijn geweest. Een opdringerige klant, een afdelingsmanager die beledigende opmerkingen maakt of – echt gebeurd – de afdeling meeneemt naar een striptent op de Wallen, verkeerde verwachtingen tussen twee collega’s over het vervolg van de avond. Als de baas ervan hoort, bijvoorbeeld omdat een werknemer een klacht indient tegen een collega, moet de werkgever hiermee aan de slag. Soms tot diens grote verbazing.

„Werkgevers denken: wat na werktijd gebeurt, is niet mijn verantwoordelijkheid. Maar voor de bedrijfsborrel geldt dat niet. Dat is in zekere zin een voortzetting van de werkplek”, zegt arbeidsrechtadvocaat Pieter de Ruiter van Pallas Advocaten.

Lees hier het hele artikel.

Auteur: Pieter de Ruiter

Niet enkel het juridisch perspectief duiden, maar cliënten ook adviseren over welke volgende stappen ze kunnen nemen en hoe ze dit kunnen doen, daar ligt voor mij als advocaat de echte uitdaging. Toepassen van arbeidsrecht in de praktijk.

Meer over Pieter